Fahéjas almarózsák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g vajas, leveles tészta
  • 3 alma
  • 5 ek cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 4 csésze víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítése:

Az almákat megmossuk, majd félbe vágjuk és a magházakat kivesszük.

A vizet felforraljuk 3 ek cukorral és a citromlével. Az almákat vékony szeletekre vágjuk, majd a forrásban lévő vízbe tesszük kb 2 percre (addig, hogy könnyen hajlítható legyen, de ne törjön).

Az almát kiszedjük a vízből papírtörlőre, majd megszárítjuk.

A tésztát közben kiengedjük, ha fagyasztott. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.

A maradék cukrot elkeverjük a fahéjjal, szerecsendióval, citromhéjjal. A tésztákat megszórjuk ezzel a keverékkel, majd végig görgetjük rajta a nyújtófát még egyszer, hogy biztos a tésztán maradjon a keverék.

Az almákat rátesszük a tésztára, hogy kissé fedjék egymást, majd szoroan feltekerjük. A végét kevés vízzel odatapasztjuk a csigához (esetleg fogvájóval is megtűzhetjük).

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg szép aranysárga lesz.

Langyosra hűtjük, porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.