Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fagyi szelet recept

Fagyi szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek víz
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 db citrom reszelt héja

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 8 ek rétesliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A habhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 1-2 csepp rumaroma

    A díszítéshez:

    • csokiforgács vagy csokireszelék

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a reszelt citromhéjat, majd apránként a vizet.
    A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük és lazán hozzá keverjük a masszához.

    25×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
    180 fokon megsütjük.

    A krém készítése:
    A tojássárgákat a liszttel, cukrokkal, fele tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzá keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
    A vajjal össze keverjük,jó habosra keverjük.
    Hűtőbe tesszük felhasználásig.
    A tojásfehérjéket a cukorral, rumaromával vízgőz felett keményre verjük.

    A kihűlt tésztánkra rákenjük a lehűtött krémet,elsimítjuk, majd ezután a habot tesszük rá.
    Csokiforgáccsal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá