Fagyi szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 10 ek víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 8 ek rétesliszt
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A habhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1-2 csepp rumaroma

A díszítéshez:

  • csokiforgács vagy csokireszelék

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a reszelt citromhéjat, majd apránként a vizet.
A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük és lazán hozzá keverjük a masszához.

25×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokon megsütjük.

A krém készítése:
A tojássárgákat a liszttel, cukrokkal, fele tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzá keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A vajjal össze keverjük,jó habosra keverjük.
Hűtőbe tesszük felhasználásig.
A tojásfehérjéket a cukorral, rumaromával vízgőz felett keményre verjük.

A kihűlt tésztánkra rákenjük a lehűtött krémet,elsimítjuk, majd ezután a habot tesszük rá.
Csokiforgáccsal díszítjük.