Eszkimó szelet recept

Elkészítése:
A tojás sárgáját a vízzel és a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diós és az egész masszát csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben, légkeveréssel 195 fokon megsütjük.
A pudingporokat 0,5 dl tejjel összekeverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a kikevert pudingporokat lassan hozzáadjuk. Megvárjuk amíg besűrűsödik, majd kihűtjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a cappuccino port, hozzáadjuk a vajat és krémesre keverjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krém kétharmad részével. A többi krémmel pedig bevonjuk. A tetejét darált dióval megszórjuk, majd dióval díszítjük.
Tepsi méret: 25x35cm
Tipp:
A süteményt, szórás helyet, csokoládéval is leöntheted.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »