Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi raffaello szelet recept

Erdélyi raffaello szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    A kókuszos laphoz:

    • 5 tojás fehérje
    • 150 g cukor
    • 150 g kókuszreszelék
    • 30 g rétesliszt
    • 7-8 g sütőpor

    A diós laphoz:

    • 5 tojás fehérje
    • 150 g cukor
    • 150 g darált dió
    • 20 g ét kakaópor
    • 30 g rétesliszt
    • 7-8 g sütőpor

    A krémhez:

    • 10 tojás sárgája
    • 100 g cukor
    • 50 g házi vaníliás cukor
    • 40 g étkezési keményítő
    • 300 ml tej
    • 250 g vaj

    A tetejére:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A süteményhez a tésztákat egymás után kell elkészíteni, először a fehéret, majd amíg az sül, addig a barnát. Úgy állítottam össze, mint a piskótát: a tojásfehérjét felvertem, amikor már kemény volt, beleszórtam a cukrot is és azzal együtt vertem nagyon keményre.

    A kókuszreszeléket (fehér tészta), illetve a diót (barna tészta) elkevertem a többi száraz hozzávalóval, végül összeforgattam a tojáshabbal.

    Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem: nekem a kapcsos tepsi bejött (24*24 cm}, először megsütöttem benne a kókuszos lapot, majd a kerettől elválasztottam és a papírral együtt rácsra húztam. Ezután a tepsit újrapapíroztam és a keretet fordítva kapcsoltam vissza rá, így egyszerűen mosogatás nélkül a tiszta feléhez tudtam simítani a barna tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. negyed-negyed óra alatt sültek meg a lapok.

    A krémhez a sárgákat alaposan kikevertem a cukrokkal. Hozzáadtam a keményítőt, majd a tejet, ezután tűzre téve sűrűre főztem.

    Hagytam kihűlni, ami után (gépi habverővel) habosra kevertem a puha vajjal.

    A kapcsos tepsibe rétegeztem a süteményt: alulra került a kókuszos tészta, erre a krém kábé fele, majd a diós tészta, legvégül a maradék krém. A tetejét kókuszreszelékkel szórtam meg. Egy éjszakát állni hagytam, ezután kisebb kockákra szeleteltem és így tálaltam

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek