Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-vaníliás süti recept

Epres-vaníliás süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 20 szelethez:

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 6 ek olaj
    • 25 dkg liszt
    • 2 tk sütőpor

    Krém:

    • fél csomag tejszínízű pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 2 csomag vaníliáscukor
    • 4 dkg cukor
    • 12,5 dkg túró
    • 50 dkg eper
    • 3 dl tejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat habosra verjük a 20 dkg cukorral, majd belekeverjük az olajat,ezután beleszitáljuk a lisztes-sütőporos keveréket.Simára keverjük ,majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 175°-on előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük.

    A krémhez először pudingot főzünk a csomagoláson található utasítás szerint, a vaníliás cukrot is belekeverve.Kicsit hűlni hagyjuk majd összekeverjük a túróval.

    Az epret megmossuk, megtisztítjuk,majd kettévágjuk.A piskótát megkenjük a pudinggal, majd elrendezzük rajta az epret.A tejszínt kemény habbá verjük és mintákat nyomunk az eprek közé. Olvasztott csokival, csokireszelékkel vagy porcukorral tálaljuk. :)

    Tipp:

    Ezt a receptet a legfinomabb sütemények haladóknak és ínyenceknek című kis receptdobozkában akadtam rá az egyik kártyán. Nem okozott csalódást. :))

    A krém nem lesz túl vastag, aki sok krémmel szeretné, az 1 csomag pudingporból is csinálhatja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá