Epres-vaníliás süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 20 szelethez:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 6 ek olaj
  • 25 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor

Krém:

  • fél csomag tejszínízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 4 dkg cukor
  • 12,5 dkg túró
  • 50 dkg eper
  • 3 dl tejszín

Elkészítése:

A tojásokat habosra verjük a 20 dkg cukorral, majd belekeverjük az olajat,ezután beleszitáljuk a lisztes-sütőporos keveréket.Simára keverjük ,majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 175°-on előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük.

A krémhez először pudingot főzünk a csomagoláson található utasítás szerint, a vaníliás cukrot is belekeverve.Kicsit hűlni hagyjuk majd összekeverjük a túróval.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk,majd kettévágjuk.A piskótát megkenjük a pudinggal, majd elrendezzük rajta az epret.A tejszínt kemény habbá verjük és mintákat nyomunk az eprek közé. Olvasztott csokival, csokireszelékkel vagy porcukorral tálaljuk. :)

Tipp:

Ezt a receptet a legfinomabb sütemények haladóknak és ínyenceknek című kis receptdobozkában akadtam rá az egyik kártyán. Nem okozott csalódást. :))

A krém nem lesz túl vastag, aki sok krémmel szeretné, az 1 csomag pudingporból is csinálhatja.