Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-vaníliás-kekszes pite recept

Epres-vaníliás-kekszes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt

    Az epres töltelékhez:

    • 30 dkg friss vagy mirelit eper
    • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
    • 2 ek víz
    • 8 dkg cukor

    A vaníliakrémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 12 dkg cukor

    A tetejére:

    • 1 csomag keksz

    Elkészítése: Elkészítése:

    A tojásokból ,a lisztből és a cukorból piskótát sütünk. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és 170 fokon megsütjük.

    Az eper töltelékhez az epret egy kis lábasba tesszük a cukorral,majd egy fakanállal pépesre törjük. A pudingport simára keverjük 2 ek vízzel, majd besűrítjük az epret. A piskótát vissza tesszük a tepsibe. A forró epertölteléket a kihűlt piskótára kenjük.

    A vaníliakrémhez a pudingport tejjel,cukorral sűrű pudinggá főzzük és az így kapott pudingot óvatosan elkenjük az epres tölteléken.
    A puding tetejét kirakjuk keksszel. Hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány órával később vagy másnap a kekszek mentén szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá