Epres-vaníliás-kekszes pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
Az epres töltelékhez:
- 30 dkg friss vagy mirelit eper
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 2 ek víz
- 8 dkg cukor
A vaníliakrémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 12 dkg cukor
A tetejére:
- 1 csomag keksz
Elkészítése: Elkészítése:
A tojásokból ,a lisztből és a cukorból piskótát sütünk. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és 170 fokon megsütjük.
Az eper töltelékhez az epret egy kis lábasba tesszük a cukorral,majd egy fakanállal pépesre törjük. A pudingport simára keverjük 2 ek vízzel, majd besűrítjük az epret. A piskótát vissza tesszük a tepsibe. A forró epertölteléket a kihűlt piskótára kenjük.
A vaníliakrémhez a pudingport tejjel,cukorral sűrű pudinggá főzzük és az így kapott pudingot óvatosan elkenjük az epres tölteléken.
A puding tetejét kirakjuk keksszel. Hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány órával később vagy másnap a kekszek mentén szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.