Epres-vaníliás-kekszes pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Epres-vaníliás-kekszes pite

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt

Az epres töltelékhez:

  • 30 dkg friss vagy mirelit eper
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2 ek víz
  • 8 dkg cukor

A vaníliakrémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 12 dkg cukor

A tetejére:

  • 1 csomag keksz

Elkészítése: Elkészítése:

A tojásokból ,a lisztből és a cukorból piskótát sütünk. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és 170 fokon megsütjük.

Az eper töltelékhez az epret egy kis lábasba tesszük a cukorral,majd egy fakanállal pépesre törjük. A pudingport simára keverjük 2 ek vízzel, majd besűrítjük az epret. A piskótát vissza tesszük a tepsibe. A forró epertölteléket a kihűlt piskótára kenjük.

A vaníliakrémhez a pudingport tejjel,cukorral sűrű pudinggá főzzük és az így kapott pudingot óvatosan elkenjük az epres tölteléken.
A puding tetejét kirakjuk keksszel. Hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány órával később vagy másnap a kekszek mentén szeleteljük.