Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres pudingos recept recept

Epres pudingos recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 5 púpos ek teljes kiőrlésű liszt
    • 5 ek cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 ek kakaópor

    A díszítéshez:

    • eper
    • zselatin a tetejére

    A krémhez

    • 10 dkg margarin
    • cukor vagy édesítőpor
    • 5 dl tej
    • 1 cs eper ízű pudingpor

    Elkészítése:

    A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből csipet sóval verjünk habot. A tojások sárgáját a cukorral keverjük sima krémmé. Ehhez adjuk a teljes kiőrlésű lisztet. Végül a habot keverjük a tésztához óvatos mozdulatokkal. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, (tűpróbáig), 15 perc kb.

    Amikor készen van, még melegen távolítsuk el a sütőpapírt, (mossuk el a tepsit, alaposan töröljük meg, majd a kihűlt tésztát tegyük vissza bele). A pudinghoz 1 dl tejben keverjük el a pudingport. A többi tejet forraljuk fel valamelyik édesítővel, (1 ek cukor, 1 fél csipet édesítőporral helyettesíthető), majd sűrítsük be a pudingos tejjel. A végén még forrón keverjük el benne a margarint is. Ettől lágyabb, és krémesebb lesz a krém.

    A kihűlt pudingos krémet kenjük rá a tésztára. A pudingra halmozzuk rá szép sorjában a szeletekre vágott epret, amit zselatinnal borítsunk be. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk hogy teljesen összeálljon a krém.

    Tálaláskor vágjuk le szépen a sütemény széleit, hogy aztán szép, egyforma kockákra tudjuk szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá