Epres pudingos recept

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 púpos ek teljes kiőrlésű liszt
  • 5 ek cukor
  • 5 tojás
  • csipet só
  • 2 ek kakaópor

A díszítéshez:

  • eper
  • zselatin a tetejére

A krémhez

  • 10 dkg margarin
  • cukor vagy édesítőpor
  • 5 dl tej
  • 1 cs eper ízű pudingpor

Elkészítése:

A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből csipet sóval verjünk habot. A tojások sárgáját a cukorral keverjük sima krémmé. Ehhez adjuk a teljes kiőrlésű lisztet. Végül a habot keverjük a tésztához óvatos mozdulatokkal. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, (tűpróbáig), 15 perc kb.

Amikor készen van, még melegen távolítsuk el a sütőpapírt, (mossuk el a tepsit, alaposan töröljük meg, majd a kihűlt tésztát tegyük vissza bele). A pudinghoz 1 dl tejben keverjük el a pudingport. A többi tejet forraljuk fel valamelyik édesítővel, (1 ek cukor, 1 fél csipet édesítőporral helyettesíthető), majd sűrítsük be a pudingos tejjel. A végén még forrón keverjük el benne a margarint is. Ettől lágyabb, és krémesebb lesz a krém.

A kihűlt pudingos krémet kenjük rá a tésztára. A pudingra halmozzuk rá szép sorjában a szeletekre vágott epret, amit zselatinnal borítsunk be. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk hogy teljesen összeálljon a krém.

Tálaláskor vágjuk le szépen a sütemény széleit, hogy aztán szép, egyforma kockákra tudjuk szeletelni.