Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres Piskóta Túrókrémmel! recept

Epres Piskóta Túrókrémmel!
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 kanál cukor
    • 6 kanál liszt
    • 20 dkg eper
    • 2 dl cukrász habtejszín
    • 20 dkg túró
    • 1 db vaníliás
    • 1 db instant zselé fix
    • 20 dkg meggy dzsem
    • 1 evőkanál porcukor
    • csípet só

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához, hozzáadagoljuk a lisztet, majd a habot. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjük össze a habot.

    A sütőt 180 fokra melegítjük, a piskótát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 22×35) simítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Egy lisztezett konyharuhára borítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük.

    Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a tölteléket. A habtejszínt felverjük a zseléfixxel, összekeverjük a vaníliás cukorral és az összetört túróval. Az epreket kettévágjuk, a kihűlt piskótát megkenjük a meggy dzsemmel, majd rákenjük a túrókrémet és rátesszük az eper szeleteket.

    Ha kész, feltekerjük a konyharuha segítésével, majd állni hagyjuk. A végén megszórjuk a porcukorral és szeleteljük.

    Tipp:

    A kisült piskótát én mindig melegen tekerem fel, mert így biztos sikerül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá