Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához, hozzáadagoljuk a lisztet, majd a habot. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
A sütőt 180 fokra melegítjük, a piskótát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 22×35) simítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Egy lisztezett konyharuhára borítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük.
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a tölteléket. A habtejszínt felverjük a zseléfixxel, összekeverjük a vaníliás cukorral és az összetört túróval. Az epreket kettévágjuk, a kihűlt piskótát megkenjük a meggy dzsemmel, majd rákenjük a túrókrémet és rátesszük az eper szeleteket.
Ha kész, feltekerjük a konyharuha segítésével, majd állni hagyjuk. A végén megszórjuk a porcukorral és szeleteljük.
A kisült piskótát én mindig melegen tekerem fel, mert így biztos sikerül.