Epres Piskóta Túrókrémmel!

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • 20 dkg eper
  • 2 dl cukrász habtejszín
  • 20 dkg túró
  • 1 db vaníliás
  • 1 db instant zselé fix
  • 20 dkg meggy dzsem
  • 1 evőkanál porcukor
  • csípet só

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához, hozzáadagoljuk a lisztet, majd a habot. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjük össze a habot.

A sütőt 180 fokra melegítjük, a piskótát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 22×35) simítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Egy lisztezett konyharuhára borítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük.

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a tölteléket. A habtejszínt felverjük a zseléfixxel, összekeverjük a vaníliás cukorral és az összetört túróval. Az epreket kettévágjuk, a kihűlt piskótát megkenjük a meggy dzsemmel, majd rákenjük a túrókrémet és rátesszük az eper szeleteket.

Ha kész, feltekerjük a konyharuha segítésével, majd állni hagyjuk. A végén megszórjuk a porcukorral és szeleteljük.

Tipp:

A kisült piskótát én mindig melegen tekerem fel, mert így biztos sikerül.