Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres kosárka recept

Epres kosárka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g leveles tészta

    Eperkrém 1:

    • 1 cs epres pudingpor
    • 3 dl tej
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg vaj

    Eperkrém 2:

    • 2 dl eperszörp (elhagyható!)
    • 250 g eper
    • 2 ek eperpuding
    • 1/2 dl víz

    Díszítés:

    • 200 ml habtejszín
    • 1 cs habfix

    Elkészítése:
    Az első krémhez kevés tejben a cukorral kikeverjük a pudingot, majd a többi tejhez öntjük és lassú tűzön csomómentesre főzzük, sűrű kevergetés mellett.

    A krémet kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy selymes állagú krémet kapjunk. Hűtőben pihentetjük.

    A második krémhez apróra vágjuk az epret és a szörpben megfőzzük. Mikor még darabos és nem főtt szét teljesen a vízben feloldott pudinggal besűrítjük és hűlni hagyjuk.

    A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy, hogy kb 18-20 kockát kapjunk belőle, melyek egy muffin formába kényelmesen elférnek.

    A forma mélyedéseibe behelyezzük a leveles tészta kockákat, az aljukat beigazítjuk és 175° C-on készre sütjük, kb 20 perc alatt.

    A kihűlt kosárkákat tálcára helyezzük. Kanalazunk bele egy adagot az első, tejes krémből, majd ennek a közepébe jön a szörpös krémünk.

    Ezután, a habfixszel felvert habtejszínből teszünk, nyomózsák segítségével a kosárkánkra, majd a habtejszín közepére ismét szörpös krémet halmozunk.

    A kosárkáinkat gyümölcsökkel díszítjük és rövid ideig hűtőben pihentetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá