Epres kosárka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta

Eperkrém 1:

  • 1 cs epres pudingpor
  • 3 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

Eperkrém 2:

  • 2 dl eperszörp (elhagyható!)
  • 250 g eper
  • 2 ek eperpuding
  • 1/2 dl víz

Díszítés:

  • 200 ml habtejszín
  • 1 cs habfix

Elkészítése:
Az első krémhez kevés tejben a cukorral kikeverjük a pudingot, majd a többi tejhez öntjük és lassú tűzön csomómentesre főzzük, sűrű kevergetés mellett.

A krémet kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy selymes állagú krémet kapjunk. Hűtőben pihentetjük.

A második krémhez apróra vágjuk az epret és a szörpben megfőzzük. Mikor még darabos és nem főtt szét teljesen a vízben feloldott pudinggal besűrítjük és hűlni hagyjuk.

A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy, hogy kb 18-20 kockát kapjunk belőle, melyek egy muffin formába kényelmesen elférnek.

A forma mélyedéseibe behelyezzük a leveles tészta kockákat, az aljukat beigazítjuk és 175° C-on készre sütjük, kb 20 perc alatt.

A kihűlt kosárkákat tálcára helyezzük. Kanalazunk bele egy adagot az első, tejes krémből, majd ennek a közepébe jön a szörpös krémünk.

Ezután, a habfixszel felvert habtejszínből teszünk, nyomózsák segítségével a kosárkánkra, majd a habtejszín közepére ismét szörpös krémet halmozunk.

A kosárkáinkat gyümölcsökkel díszítjük és rövid ideig hűtőben pihentetjük.