Epres-kókuszos gofritorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
(5 db gofrihoz)
- 80 g vaj
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g liszt
- csipetnyi sütőpor
- 40 g kókuszreszelék
A töltelékhez:
- 200 ml habtejszín
- 200 g mascarpone
- 50 g cukor
- (habfixálló ha szükséges)
- 200 g eper
Tetejére:
- Kókuszreszelék
Elkészítése:
Keverjük krémesre a vajat,a tojásokkal, cukrokkal, majd adagoljuk hozzá apránként a sütőporos lisztet és a legvégén a kókuszreszeléket is keverjük bele.
Az előmelegített gofrisütőt kenjük meg vajjal és süssük ki benne a gofrikat.
A töltelékhez kezdjük felverni a habtejszínt a cukorral, majd lassanként adagoljuk hozzá a mascarponét (ha túl lágy a krém, tehetünk hozzá habfixállót is).
Az eprekből tegyünk félre a díszítéshez a többit daraboljuk fel.
Minden gofrit kenjünk meg a tejszínhabos krémmel, majd szórjuk rá az eperdarabokat.
A tetejét ,szórjuk meg kókuszreszelékkel és díszítsük a félretett eprekkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »