Epres-kókuszos gofritorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
(5 db gofrihoz)
- 80 g vaj
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g liszt
- csipetnyi sütőpor
- 40 g kókuszreszelék
A töltelékhez:
- 200 ml habtejszín
- 200 g mascarpone
- 50 g cukor
- (habfixálló ha szükséges)
- 200 g eper
Tetejére:
- Kókuszreszelék
Elkészítése:
Keverjük krémesre a vajat,a tojásokkal, cukrokkal, majd adagoljuk hozzá apránként a sütőporos lisztet és a legvégén a kókuszreszeléket is keverjük bele.
Az előmelegített gofrisütőt kenjük meg vajjal és süssük ki benne a gofrikat.
A töltelékhez kezdjük felverni a habtejszínt a cukorral, majd lassanként adagoljuk hozzá a mascarponét (ha túl lágy a krém, tehetünk hozzá habfixállót is).
Az eprekből tegyünk félre a díszítéshez a többit daraboljuk fel.
Minden gofrit kenjünk meg a tejszínhabos krémmel, majd szórjuk rá az eperdarabokat.
A tetejét ,szórjuk meg kókuszreszelékkel és díszítsük a félretett eprekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »