Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres gyümülcstorta recept

Epres gyümülcstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Piskóta

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 4 ek kristálycukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kk szódabikarbóna

    A pudinghoz

    • 1 tasak vanília ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 3 ek kristálycukor

    A tetejére

    • 1 tasak tortazselé
    • 1-2 kk kristálycukor
    • eper /fagyasztott vagy friss /
    • 2 dl cukrozott tejszínhab

    Elkészítése:

    A piskótához a 4 tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben több részletben hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, több részletben lassan hozzáadom a habhoz óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.

    A gyümölcstorta-formát kivajazzuk-lisztezzük, belesimítjuk a masszát, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

    A pudingot 4 dl tejből a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, és hűlni hagyjuk, közben gyakran keverjük meg.

    A tortazselét szintén az útmutatás szerint készítjük el.

    Ha langyosra hűlt a puding, rákenjük a tortára. Kirakjuk eperdarabokkal, ha eléggé kihűlt a zselatin, ráöntjük a tortára. Tejszínhabbal körbe díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá