Epres gyümülcstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Piskóta

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk szódabikarbóna

A pudinghoz

  • 1 tasak vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek kristálycukor

A tetejére

  • 1 tasak tortazselé
  • 1-2 kk kristálycukor
  • eper /fagyasztott vagy friss /
  • 2 dl cukrozott tejszínhab

Elkészítése:

A piskótához a 4 tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben több részletben hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, több részletben lassan hozzáadom a habhoz óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.

A gyümölcstorta-formát kivajazzuk-lisztezzük, belesimítjuk a masszát, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

A pudingot 4 dl tejből a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, és hűlni hagyjuk, közben gyakran keverjük meg.

A tortazselét szintén az útmutatás szerint készítjük el.

Ha langyosra hűlt a puding, rákenjük a tortára. Kirakjuk eperdarabokkal, ha eléggé kihűlt a zselatin, ráöntjük a tortára. Tejszínhabbal körbe díszítjük.