Epres ecklerfánk recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 14 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 0,5 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 1 csomag epres pudingpor
- 0,3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- eper
A díszítéshez:
- porcukor
Elkészítése:
A tejet a vajjal és a sóval feltesszük melegedni, mikor a vaj már elolvadt, hozzászórjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal kevergetjük. Akkor jó, ha elválik az edény falától. A tésztát félretesszük hűlni.
Ha langyos, egyesével hozzákeverjük a tojásokat (gépi habverővel jó alaposan dolgozzunk el benne minden tojást). Töltsük a tésztát habzsákba, és egy zsírpapírral bélelt tepsibe nyomjunk hosszúkás formát (5 cm távolságra, mert sülésnél duplájára dagad).
Tegyük a 200 fokos előmelegített sütőbe, majd 15 perc után vegyük le a hőfokot 150 fokra, és süssük további 10-15 percig.
A pudinghoz a fele tejet feltesszük egy edényben melegedni, a másik felével kikeverjük a pudingport és a cukrot, majd a meleg tejhez öntjük, puding sűrűségűre főzzük, hagyjuk hűlni, közben néha átkeverjük.
A tejszínhabot felverjük, a kihűlt pudingba keverjük a turmixolt 1-2 szem eperrel együtt.
A tésztát ketté vágjuk, habzsákból a tésztára nyomjuk a krémet. Rátesszük a tetejét, és porcukorral megszórjuk.
Kb. 20 db fánk lesz ebből a mennyiségből. Hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »