Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres, csokis, tejszínes torta recept

Epres, csokis, tejszínes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 8 dkg vaj
    • 30 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek. híg méz
    • 2 dl tej

    1 Krém:

    • 3dl habtejszín
    • 100 g ét csoki
    • 1 tasak habfixáló

    2 Krém:

    • 20 dkg túró
    • 20 dkg eper
    • 3 dl tejszín
    • 1 csomag zselatin fix

    Díszítés:

    • tejszínhab
    • eper
    • tetszés szerint csoki, vagy cukor drazsé, stb

    Elkészítése:

    A lisztet összekutyuljuk a sütőporral. A vajat, a cukrot habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, és ezután beledolgozzuk a lisztet, és a 2 dl tejet.

    A tészta masszáját 3 egyenlő részre vesszük, és egy torta formában egyenként kisütjük, majd elkészítjük az első krémet.

    A tejszínből lábasba öntünk 1 dl-t, és lassú tűzön elkezdjük felmelegíteni, belerakjuk az étcsokit, és kevergetve felolvasztjuk. Ne forraljuk! Ha elolvadt a csoki, hozzákeverjük a többi tejszínt ( 2dl), és berakjuk a hűtőbe, majd jöhet a második krém.

    Az epret pürésítjük, majd hozzáadjuk a túrót, és az előre felvert tejszínt. Rakhatunk bele egy vaníliás cukrot, és ízlés szerint még porcukrot, vagy mézet. Legvégül a zselatinfixet.

    A tortánk első lapjára a hűtőből kivet, csokis tejszínt rakjuk, amit habverővel felvertünk. A második lapra a túrós krémet rakjuk,(tegyünk félre belőle a torta oldalához) és félbe vágott eperrel dúsítjuk. Rátesszük a 3. lapot.

    A torta oldalát bevonjuk a maradék túró-tejszínes krémmel, tetejét tejszínnel, és tetszőlegesen díszítjük.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá