Epres, csokis, tejszínes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 8 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 ek. híg méz
  • 2 dl tej

1 Krém:

  • 3dl habtejszín
  • 100 g ét csoki
  • 1 tasak habfixáló

2 Krém:

  • 20 dkg túró
  • 20 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin fix

Díszítés:

  • tejszínhab
  • eper
  • tetszés szerint csoki, vagy cukor drazsé, stb

Elkészítése:

A lisztet összekutyuljuk a sütőporral. A vajat, a cukrot habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, és ezután beledolgozzuk a lisztet, és a 2 dl tejet.

A tészta masszáját 3 egyenlő részre vesszük, és egy torta formában egyenként kisütjük, majd elkészítjük az első krémet.

A tejszínből lábasba öntünk 1 dl-t, és lassú tűzön elkezdjük felmelegíteni, belerakjuk az étcsokit, és kevergetve felolvasztjuk. Ne forraljuk! Ha elolvadt a csoki, hozzákeverjük a többi tejszínt ( 2dl), és berakjuk a hűtőbe, majd jöhet a második krém.

Az epret pürésítjük, majd hozzáadjuk a túrót, és az előre felvert tejszínt. Rakhatunk bele egy vaníliás cukrot, és ízlés szerint még porcukrot, vagy mézet. Legvégül a zselatinfixet.

A tortánk első lapjára a hűtőből kivet, csokis tejszínt rakjuk, amit habverővel felvertünk. A második lapra a túrós krémet rakjuk,(tegyünk félre belőle a torta oldalához) és félbe vágott eperrel dúsítjuk. Rátesszük a 3. lapot.

A torta oldalát bevonjuk a maradék túró-tejszínes krémmel, tetejét tejszínnel, és tetszőlegesen díszítjük.