Epertorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 26 dkg porcukor
- 1-1 dl olaj és víz
- 1/2 zacskó sütőpor
- 26 dkg liszt
Krémhez:
- 25 dkg eper
- 1 zacskó eper pudingpor
- 1 zacskó (2,5 dkg) zselatinpor
- 7-8 ek cukor
- 2 cs vaniliás cukor
- 4 dl tejszín
Tetejére:
- 25 dkg eper
- 1 cs (1,2 dkg) piros torta zselépor
- ½ kk citromlé
Oldalára:
- tejszíhab
- pirított mandulaforgács
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral jól összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a tojások felvert habját. Tortaformás öntjük, 200 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc)
Az epret kicsumázzuk, megmossuk és turmixoljuk (4 dl-nek kell lennie – ha nincs annyi, vízzel pótoljuk) Beletesszük a zselatint, a pudingport, a cukrot és felfőzzük.
A tejszínt habbá verjük, majd a langyosra hűtött eperpudingba keverjük (Kicsit félreteszünk belőle az oldalához)
A kihűlt tésztát 3 egyenlő részre vágjuk. A tortaformába helyezzük az első lapot, ráöntjük a krém 1/3-át, majd következik a másik lap, szintén ráöntjük a krém 1/3-át, végül a teteje, amire ráöntjük a maradék kémet.
Hűtőbe tesszük, pár órára.
Kivéve a hűtőből a tetejét díszítjük az eperdarabkákkal, majd elkészítjük a zselatint, amit ráöntünk.
Ismét hűtjük pár órát.
Ezután kivéve a hűtőből, a tortát kivesszük a formából, az oldalát megkenjük a tejszínhabban, mandula forgáccsal megszórjuk és tálaljuk.
Kicsit időigényes, de nagyon finom és mutatós torta. Érdemes kipróbálni.