Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epertorta recept

Epertorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 26 dkg porcukor
    • 1-1 dl olaj és víz
    • 1/2 zacskó sütőpor
    • 26 dkg liszt

    Krémhez:

    • 25 dkg eper
    • 1 zacskó eper pudingpor
    • 1 zacskó (2,5 dkg) zselatinpor
    • 7-8 ek cukor
    • 2 cs vaniliás cukor
    • 4 dl tejszín

    Tetejére:

    • 25 dkg eper
    • 1 cs (1,2 dkg) piros torta zselépor
    • ½ kk citromlé

    Oldalára:

    • tejszíhab
    • pirított mandulaforgács

    Elkészítése:

    A tésztához a tojások sárgáját a cukorral jól összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a tojások felvert habját. Tortaformás öntjük, 200 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc)

    Az epret kicsumázzuk, megmossuk és turmixoljuk (4 dl-nek kell lennie – ha nincs annyi, vízzel pótoljuk) Beletesszük a zselatint, a pudingport, a cukrot és felfőzzük.

    A tejszínt habbá verjük, majd a langyosra hűtött eperpudingba keverjük (Kicsit félreteszünk belőle az oldalához)
    A kihűlt tésztát 3 egyenlő részre vágjuk. A tortaformába helyezzük az első lapot, ráöntjük a krém 1/3-át, majd következik a másik lap, szintén ráöntjük a krém 1/3-át, végül a teteje, amire ráöntjük a maradék kémet.
    Hűtőbe tesszük, pár órára.

    Kivéve a hűtőből a tetejét díszítjük az eperdarabkákkal, majd elkészítjük a zselatint, amit ráöntünk.
    Ismét hűtjük pár órát.

    Ezután kivéve a hűtőből, a tortát kivesszük a formából, az oldalát megkenjük a tejszínhabban, mandula forgáccsal megszórjuk és tálaljuk.
    Kicsit időigényes, de nagyon finom és mutatós torta. Érdemes kipróbálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá