Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperlekváros fánkok recept

Eperlekváros fánkok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 150 g sima liszt
    • 120 g kókuszolaj
    • 250 ml víz
    • 1 cs só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • eperlekvár (diétás)
    • 150 ml tej
    • 1 csomag tejszínhabpótló por
    • 2 ek xilit

    Elkészítése:

    A vizet, csipet sót és a kókuszolajat feltesszük forrni, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és addig keverjük míg egynemű tésztát nem kapunk.

    Elzárjuk alatta a tüzet, majd hagyjuk alaposan kihűlni. Mixer segítségével egyenként elkeverjük benne a tojásokat. A tésztát nyomózsákba tesszük majd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe kis koszorúkat, fánkokat nyomunk és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

    A sütő ajtaját NE nyitogassuk! Amint megsült egy kicsit hűlni hagyjuk majd kettévágjuk. A tejet, tejszínhabpótló port és a xilitet alaposan felverjük.

    Ha teljesen kihűltek a fánkok megtöltjük eperlekvárral és tejszínnel, majd rátesszük a tetejét. Egy -két órára hideg helyre tesszük. Porcukorral megszórva vagy olvasztott csokoládéval leöntve tálaljuk.

    Tipp:

    Kicsit diétásabb verziója.. de nagyon finom :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá