Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémes henger recept

Eperkrémes henger
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg vajas tészta
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krémhez:

    • 30 dkg eper
    • 3 dl tejszín
    • 10 dkg porcukor
    • 2 dl epres joghurt
    • 1 cs zselatinfix

    Elkészítése:

    A vajas tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk és 12 db 2 cm széles csíkot vágunk belőle. A csíkokat sütőcsőre tekerjük, ha nincs ilyenünk akkor az alufólia hengerét 3-4 részre osztjuk, beburkoljuk alufóliával és beolajozzuk.

    Megkenjük felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült lehúzzuk a csövekről.

    A krémhez az epret megmossuk, a tejszínt kemény habbá verjük. Az epret összekeverjük a cukorral, a joghurttal, majd belekeverjük a tejszínhabot és a zselatinfixet is.

    Habzsákba tesszük, majd betöltjük vele a hengereket. Habot nyomunk a henger tetejére és mentalevéllel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá