Eperkrémes henger

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Eperkrémes henger

Hozzávalók:

  • 30 dkg vajas tészta
  • 1 db tojás

Krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl epres joghurt
  • 1 cs zselatinfix

Elkészítése:

A vajas tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk és 12 db 2 cm széles csíkot vágunk belőle. A csíkokat sütőcsőre tekerjük, ha nincs ilyenünk akkor az alufólia hengerét 3-4 részre osztjuk, beburkoljuk alufóliával és beolajozzuk.

Megkenjük felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült lehúzzuk a csövekről.

A krémhez az epret megmossuk, a tejszínt kemény habbá verjük. Az epret összekeverjük a cukorral, a joghurttal, majd belekeverjük a tejszínhabot és a zselatinfixet is.

Habzsákba tesszük, majd betöltjük vele a hengereket. Habot nyomunk a henger tetejére és mentalevéllel díszítjük.