Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eper rolád recept

Eper rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • (1 cs sütőpor)

    Krémhez:

    • 3 dl habtejszín
    • 15 dkg összeturmixolt eper
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg eper

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a maradék cukrot és fehéredésig keverjük. Ha szoktunk a piskótához sütőport adni akkor azt összekeverjük a liszttel. A habhoz adjuk felváltva a lisztet és a sárgát és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30*32-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk-lisztezzük és belesimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    Ha megsült akkor forrón egy nedves konyharuhára borítjuk és feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni.

    A tejszínhez adjuk a cukrot és az összeturmixolt epret, majd felverjük robotgéppel. A krém 3/4-ét rásimítjuk a kitekert piskótára, majd a hosszabbik oldala mentén kitesszük egyforma nagyságú eperszemekkel és feltekerjük.

    A maradék krémmel és eperszeletekkel díszítjük (esetleg olvasztott csokoládéval).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá