Eper rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- (1 cs sütőpor)
Krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 15 dkg összeturmixolt eper
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg eper
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a maradék cukrot és fehéredésig keverjük. Ha szoktunk a piskótához sütőport adni akkor azt összekeverjük a liszttel. A habhoz adjuk felváltva a lisztet és a sárgát és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30*32-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk-lisztezzük és belesimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha megsült akkor forrón egy nedves konyharuhára borítjuk és feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez adjuk a cukrot és az összeturmixolt epret, majd felverjük robotgéppel. A krém 3/4-ét rásimítjuk a kitekert piskótára, majd a hosszabbik oldala mentén kitesszük egyforma nagyságú eperszemekkel és feltekerjük.
A maradék krémmel és eperszeletekkel díszítjük (esetleg olvasztott csokoládéval).