Eper rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Eper rolád

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • (1 cs sütőpor)

Krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 15 dkg összeturmixolt eper
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg eper

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a maradék cukrot és fehéredésig keverjük. Ha szoktunk a piskótához sütőport adni akkor azt összekeverjük a liszttel. A habhoz adjuk felváltva a lisztet és a sárgát és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30*32-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk-lisztezzük és belesimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Ha megsült akkor forrón egy nedves konyharuhára borítjuk és feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni.

A tejszínhez adjuk a cukrot és az összeturmixolt epret, majd felverjük robotgéppel. A krém 3/4-ét rásimítjuk a kitekert piskótára, majd a hosszabbik oldala mentén kitesszük egyforma nagyságú eperszemekkel és feltekerjük.

A maradék krémmel és eperszeletekkel díszítjük (esetleg olvasztott csokoládéval).