Egyszerű sütőtökös sütemény recept

Hozzávalók:
a mérce 2,5 dl-es bögre
- 4 bögre liszt (lehet graham liszt vagy vegyesen pl. tk tönkölybúzaliszt és fehér tönkölybúzaliszt)
- 1 kisebb méretű sütőtök
- 1 bögre teljes értékű nádcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 t fahéj
- 1 mk. vaníliaaroma
- 1/2 bögre repceolaj
- 1 bögre mazsola
- 1 bögre víz
- 2 tk citromlé
Elkészítése:
A sütőtököt pucold meg, vágd apró kockákra és tedd egy edénybe, majd párold fedő alatt. Amikor már kezd szétfőni, tedd hozzá a cukrot, fahéjat, vaníliát, mazsolát, citromlevet és főzd még egy picit. Így fog levelet is ereszteni, de nem kell teljesen elfőzni a levét.
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, öntsd hozzá az olajat és a vizet, majd keverd hozzá a sütőtökös masszát. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.
Egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe öntsd bele a tésztát és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »