Egyszerű sütőtökös sütemény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
a mérce 2,5 dl-es bögre
- 4 bögre liszt (lehet graham liszt vagy vegyesen pl. tk tönkölybúzaliszt és fehér tönkölybúzaliszt)
- 1 kisebb méretű sütőtök
- 1 bögre teljes értékű nádcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 t fahéj
- 1 mk. vaníliaaroma
- 1/2 bögre repceolaj
- 1 bögre mazsola
- 1 bögre víz
- 2 tk citromlé
Elkészítése:
A sütőtököt pucold meg, vágd apró kockákra és tedd egy edénybe, majd párold fedő alatt. Amikor már kezd szétfőni, tedd hozzá a cukrot, fahéjat, vaníliát, mazsolát, citromlevet és főzd még egy picit. Így fog levelet is ereszteni, de nem kell teljesen elfőzni a levét.
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, öntsd hozzá az olajat és a vizet, majd keverd hozzá a sütőtökös masszát. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.
Egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe öntsd bele a tésztát és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.