Egyszerű sütőtökös sütemény recept

Hozzávalók:
a mérce 2,5 dl-es bögre
- 4 bögre liszt (lehet graham liszt vagy vegyesen pl. tk tönkölybúzaliszt és fehér tönkölybúzaliszt)
- 1 kisebb méretű sütőtök
- 1 bögre teljes értékű nádcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 t fahéj
- 1 mk. vaníliaaroma
- 1/2 bögre repceolaj
- 1 bögre mazsola
- 1 bögre víz
- 2 tk citromlé
Elkészítése:
A sütőtököt pucold meg, vágd apró kockákra és tedd egy edénybe, majd párold fedő alatt. Amikor már kezd szétfőni, tedd hozzá a cukrot, fahéjat, vaníliát, mazsolát, citromlevet és főzd még egy picit. Így fog levelet is ereszteni, de nem kell teljesen elfőzni a levét.
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, öntsd hozzá az olajat és a vizet, majd keverd hozzá a sütőtökös masszát. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.
Egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe öntsd bele a tésztát és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »