Egyszerű sütőtökös sütemény recept
Hozzávalók:
a mérce 2,5 dl-es bögre
- 4 bögre liszt (lehet graham liszt vagy vegyesen pl. tk tönkölybúzaliszt és fehér tönkölybúzaliszt)
- 1 kisebb méretű sütőtök
- 1 bögre teljes értékű nádcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 t fahéj
- 1 mk. vaníliaaroma
- 1/2 bögre repceolaj
- 1 bögre mazsola
- 1 bögre víz
- 2 tk citromlé
Elkészítése:
A sütőtököt pucold meg, vágd apró kockákra és tedd egy edénybe, majd párold fedő alatt. Amikor már kezd szétfőni, tedd hozzá a cukrot, fahéjat, vaníliát, mazsolát, citromlevet és főzd még egy picit. Így fog levelet is ereszteni, de nem kell teljesen elfőzni a levét.
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, öntsd hozzá az olajat és a vizet, majd keverd hozzá a sütőtökös masszát. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.
Egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe öntsd bele a tésztát és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









