Egyszerű sütőtökös sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

a mérce 2,5 dl-es bögre

  • 4 bögre liszt (lehet graham liszt vagy vegyesen pl. tk tönkölybúzaliszt és fehér tönkölybúzaliszt)
  • 1 kisebb méretű sütőtök
  • 1 bögre teljes értékű nádcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 t fahéj
  • 1 mk. vaníliaaroma
  • 1/2 bögre repceolaj
  • 1 bögre mazsola
  • 1 bögre víz
  • 2 tk citromlé

Elkészítése:

A sütőtököt pucold meg, vágd apró kockákra és tedd egy edénybe, majd párold fedő alatt. Amikor már kezd szétfőni, tedd hozzá a cukrot, fahéjat, vaníliát, mazsolát, citromlevet és főzd még egy picit. Így fog levelet is ereszteni, de nem kell teljesen elfőzni a levét.

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, öntsd hozzá az olajat és a vizet, majd keverd hozzá a sütőtökös masszát. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.

Egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe öntsd bele a tésztát és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.