Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű köles desszert – cukor-, glutén- és tojásmentes recept

Egyszerű köles desszert – cukor-, glutén- és tojásmentes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csésze köles
    • 4 csésze forró víz
    • fahéj
    • szegfűszeg
    • vanília
    • 0,5 csésze mazsola
    • vaj vagy ghí (vagy kókuszzsír)
    • reszelt citromhéj

    Elkészítése:

    A kölest mossuk meg és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

    Egy tepsit kenjünk ki vajjal (vagy ghível) és adjuk hozzá a vízben elkevert kölest, fűszereket, mazsolát és reszelt citromhéjat. Tegyük be az előmelegített sütőbe és addig süssük, amíg a köles felszívja az összes vizet.

    Melegen fogyaszthatjuk kásaként, vagy ha kihűl, süteménynek is felszeletelhető.

    Tipp:

    Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

    Ha neked kevés a mazsola édessége, tehetsz hozzá nádcukrot is. Én néha variálom és teszek bele fél csésze kókuszt is, attól még finomabb:)

    Kiegészítheted kókuszreszelékkel, bármilyen más aszalt gyümölccsel, dióval, mandulával, magokkal, almával, más friss gyümölccsel, karobbal, kakaóval, nádcukorral – a fantáziádra van bízva. A végén lekvárral vagy bármi egyébbel is tálalhatod.

    Egyik kedvenc köles desszert receptemet, amit számtalan módon lehet variálni:) Ez egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető ízletes desszert – gluténérzékenyek, tejérzékenyek is fogyaszthatják. Tálalhatod reggeliként vagy desszertként étkezés után is. Magában is nagyon finom vagy tortalapnak is felhasználhatod.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá