Egyszerű, gyors mandulás-vaníliás hókifli (tojásmentes) recept

Hozzávalók:
- 28 dkg finomliszt
- 7 dkg barna nádcukor
- 21 dkg vaj
- 10 dkg darált mandula (vagy dió)
- bourbon vanília
- por nádcukor a szóráshoz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Elkészítése:
Egy tálba keverd össze a lisztet, cukrot, mandulát(vagy diót) és a vaníliát. Majd morzsold el a keverékben a vajat és gyúrd össze. Tedd a tésztát 10-15 percre a hűtőszekrénybe.
Csípj le a tésztából egy darabot és sodorj ujj vastagságú hurkát belőle. Majd 2-3 cm hosszú csíkokat vágj vagy csípj le a tésztából és forgasd be kifli formára. Helyezd a kifliket sütőpapíros tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben, süsd készre – kb 10-12 perc.
Hagyd egy picit hűlni, majd szórd meg porcukorra – ha úgy jobban szereted bele is forgathatod a kifliket a prorcukorba.
Amikor teljesen kihűlt teheted fémdobozba, így napokig tárolhatod.
Tipp:
A legtöbb családban, a karácsonyhoz szinte már hozzátartozik a hókifli. Nálunk érdekes módon soha nem készült, ezért saját családi receptem nem is volt rá. Többféle receptet nézegettem éveken keresztül, nagyon sok esetben disznózsírt, élesztőt, ecetet vagy tojást tartalmaztak a receptek – az ilyen recepteket elve elvetettem. Volt amit elkészítettem, de valahogy nem találtam meg az igazi receptet. Mostanáig…
Idén egy kedves barátnőmtől kaptam meg, az ő családi receptjüket – amit még a nagymamája készített. Picit variáltam a recepten és mondhatom, íme a számomra ideális hókifli:) Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon jók az összetevők, nem lehet elrontani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »