Egyszerű diós süti recept

Hozzávalók:
2,5 dl-es bögre a mérce
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze tej
- 1 csésze liszt
- 1 csésze darált dió
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
- 1/2 csésze étolaj
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 2 tasak habfixáló
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírt terítünk bele.
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat.
A lisztben elkeverjük a sütőport, diót és a vaníliás cukrot. A diós keveréket a tojásos masszába forgatjuk óvatosan, majd egyenletesen belesimítjuk a tepsibe.
Forró sütőbe tolva kb 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha megsült és kihűlt, akkor a hideg tejszínt felverjük a habfixálóval és a lapra kenjük egyenletesen. Tetejét csokiöntettel díszíthetjük. Ízlés szerint felszeleteljük és úgy tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »