Egyszerű, azonnal puha mézeskalács recept

Hozzávalók:
- 350 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 15 g szódabikarbóna
- 10 g mézeskalácsfűszer
- 100 g vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál méz
Elkészítése:
A lisztet kimérjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát és a mézeskalácsfűszert, majd az egészet összekeverjük.
A száraz keverékhez hozzáadjuk a vajat, a tojást és a mézet. Alaposan összedolgozzuk és becsmagolva 20 percig hűtőben pihentetjük.
Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a sütiformával.
Sütőpapíros tepsiben, 180 fokos előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Cukormázzal díszíthetjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »