Egyszerű, azonnal puha mézeskalács recept

Hozzávalók:
- 350 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 15 g szódabikarbóna
- 10 g mézeskalácsfűszer
- 100 g vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál méz
Elkészítése:
A lisztet kimérjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát és a mézeskalácsfűszert, majd az egészet összekeverjük.
A száraz keverékhez hozzáadjuk a vajat, a tojást és a mézet. Alaposan összedolgozzuk és becsmagolva 20 percig hűtőben pihentetjük.
Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a sütiformával.
Sütőpapíros tepsiben, 180 fokos előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Cukormázzal díszíthetjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »