Egyszerű, azonnal puha mézeskalács recept

Hozzávalók:
- 350 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 15 g szódabikarbóna
- 10 g mézeskalácsfűszer
- 100 g vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál méz
Elkészítése:
A lisztet kimérjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát és a mézeskalácsfűszert, majd az egészet összekeverjük.
A száraz keverékhez hozzáadjuk a vajat, a tojást és a mézet. Alaposan összedolgozzuk és becsmagolva 20 percig hűtőben pihentetjük.
Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a sütiformával.
Sütőpapíros tepsiben, 180 fokos előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Cukormázzal díszíthetjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »