Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Edit szelet recept

Edit szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    A tésztához

    • 4 egész tojás
    • 2 bögre porcukor
    • 1 bögre étolaj
    • 2 bögre liszt
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 sütőpor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 kk fahéj
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 3 db alma reszelve

    A krém hozzávalói:

    • 2 tubus sűrített tej
    • 2 ek méz
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg aprított mogyoró
    • 2 csapott ek liszt

    A bevonathoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj
    • 5 dkg aprított mogyoró

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket összekeverjük, majd végül a durvára reszelt, kifacsart almát is hozzákeverjük.

    A krém készítése:

    A sűrített tejet a cukorral, a mézzel egy kis lábasban kevergetve karamellizáljuk, majd hozzá keverjük a lisztet és végül a vajat. Tűzről levéve hozzá keverjük az aprított mogyorót, kihűtjük, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk.

    A kihűlt süteményre egyenletesen rákenjük. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük.

    A krémre csurgatjuk, egy kicsit megrázogatjuk a tálcát, amire a süteményt tettük, így szép egyenletes lesz a bevonat.

    Az aprított mogyoróval a csokoládé bevonatot megszórjuk. Hűtőbe tesszük,1 óra múlva szeletelhető. Nagyon finom sütemény,tele minden jóval.

    Saját találmány, ezért az én nevemet kapta a süti.

    1 bögre:250 ml
    Tepsi mérete:20×30 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek