Edit szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához

  • 4 egész tojás
  • 2 bögre porcukor
  • 1 bögre étolaj
  • 2 bögre liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kk fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db alma reszelve

A krém hozzávalói:

  • 2 tubus sűrített tej
  • 2 ek méz
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg aprított mogyoró
  • 2 csapott ek liszt

A bevonathoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg aprított mogyoró

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket összekeverjük, majd végül a durvára reszelt, kifacsart almát is hozzákeverjük.

A krém készítése:

A sűrített tejet a cukorral, a mézzel egy kis lábasban kevergetve karamellizáljuk, majd hozzá keverjük a lisztet és végül a vajat. Tűzről levéve hozzá keverjük az aprított mogyorót, kihűtjük, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk.

A kihűlt süteményre egyenletesen rákenjük. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük.

A krémre csurgatjuk, egy kicsit megrázogatjuk a tálcát, amire a süteményt tettük, így szép egyenletes lesz a bevonat.

Az aprított mogyoróval a csokoládé bevonatot megszórjuk. Hűtőbe tesszük,1 óra múlva szeletelhető. Nagyon finom sütemény,tele minden jóval.

Saját találmány, ezért az én nevemet kapta a süti.

1 bögre:250 ml
Tepsi mérete:20×30 cm