Hozzávalók:
A tésztához
A krém hozzávalói:
A bevonathoz:
Elkészítése:
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket összekeverjük, majd végül a durvára reszelt, kifacsart almát is hozzákeverjük.
A sűrített tejet a cukorral, a mézzel egy kis lábasban kevergetve karamellizáljuk, majd hozzá keverjük a lisztet és végül a vajat. Tűzről levéve hozzá keverjük az aprított mogyorót, kihűtjük, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményre egyenletesen rákenjük. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük.
A krémre csurgatjuk, egy kicsit megrázogatjuk a tálcát, amire a süteményt tettük, így szép egyenletes lesz a bevonat.
Az aprított mogyoróval a csokoládé bevonatot megszórjuk. Hűtőbe tesszük,1 óra múlva szeletelhető. Nagyon finom sütemény,tele minden jóval.
Saját találmány, ezért az én nevemet kapta a süti.
1 bögre:250 ml
Tepsi mérete:20×30 cm