Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ecetes holdacska recept

Ecetes holdacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 1 ek ecet
    • 10 ek víz
    • reszelt citromhéj

    Töltelék:

    • lehet lekvár, cukros dió vagy mák, mogyorókrém vagy puding

    Tetejére:

    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagra sodorjuk a tésztát, majd pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle.

    Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk.

    A körök egyik felébe ízlés szerinti tölteléket teszünk egy teáskanállal, majd kettéhajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk.

    A megtöltött batyukat sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben 180 fokon világossárgára sütjük. Ha az alja világosbarna ki is vehetjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Ha kihűlt kínálhatjuk.

    Tipp:

    Ezt már megsüthetjük előre karácsonyra, mert sokáig eláll és finom puha marad. Ez még a Dédikém receptje minden ünnepnapra megsütötte, mert imádtuk. Mi még a mai napig is nagyon szeretjük. Olcsó, kiadós süti, és még finom is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá