Ecetes holdacska recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1 ek ecet
- 10 ek víz
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- lehet lekvár, cukros dió vagy mák, mogyorókrém vagy puding
Tetejére:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagra sodorjuk a tésztát, majd pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle.
Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk.
A körök egyik felébe ízlés szerinti tölteléket teszünk egy teáskanállal, majd kettéhajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk.
A megtöltött batyukat sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben 180 fokon világossárgára sütjük. Ha az alja világosbarna ki is vehetjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Ha kihűlt kínálhatjuk.
Tipp:
Ezt már megsüthetjük előre karácsonyra, mert sokáig eláll és finom puha marad. Ez még a Dédikém receptje minden ünnepnapra megsütötte, mert imádtuk. Mi még a mai napig is nagyon szeretjük. Olcsó, kiadós süti, és még finom is.