Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dunahullám szelet recept

Dunahullám szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1,75 dl étolaj
    • 1,75 dl tej
    • 35 dkg liszt
    • 3 tk sütőpor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 ek tej
    • 1 üveg magozott meggybefőtt

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 2 ek cukor (lehet vaníliás is egy része)
    • 5 dkg vaj vagy margarin

    Tetejére:

    • tortadara vagy étcsokoládé

    Elkészítése:

    Elsőként megfőzzük a pudingot: a pudingport elkeverjük a cukorral és néhány ek tejjel. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, ha forr, mehet bele a pudingpor, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még melegen beleolvasztunk 5 dkg vajat, alaposan elkeverjük. Néhányszor megkeverve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

    Közben elkészítjük a tésztát: az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük az olajat is. A sütőport és a lisztet vegyítjük, hozzáadjuk a tojásos krémhez a tejjel váltogatva. A tészta felét sütőpapírral bélelt 25*35 cm-es tepsibe öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és az 1 ek tejet és a világos tésztára simítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és rászórjuk a tésztára.

    175 °C-on kb 30 perc alatt megsütjük (ellenőrizzük tűpróbával!). Ha kész, kivesszük, szobahőmérsékletűre hűtjük.

    A pudingot a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét bevonhatjuk csokoládéval, vagy tálalás előtt tortadarát szórhatunk rá. Érdemes a hűtőben tárolni.

    Tipp:

    Forró vízbe mártott, majd szárazra törölt éles késsel szépen lehet szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá