Dunahullám szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1,75 dl étolaj
  • 1,75 dl tej
  • 35 dkg liszt
  • 3 tk sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek tej
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor (lehet vaníliás is egy része)
  • 5 dkg vaj vagy margarin

Tetejére:

  • tortadara vagy étcsokoládé

Elkészítése:

Elsőként megfőzzük a pudingot: a pudingport elkeverjük a cukorral és néhány ek tejjel. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, ha forr, mehet bele a pudingpor, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még melegen beleolvasztunk 5 dkg vajat, alaposan elkeverjük. Néhányszor megkeverve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Közben elkészítjük a tésztát: az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük az olajat is. A sütőport és a lisztet vegyítjük, hozzáadjuk a tojásos krémhez a tejjel váltogatva. A tészta felét sütőpapírral bélelt 25*35 cm-es tepsibe öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és az 1 ek tejet és a világos tésztára simítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és rászórjuk a tésztára.

175 °C-on kb 30 perc alatt megsütjük (ellenőrizzük tűpróbával!). Ha kész, kivesszük, szobahőmérsékletűre hűtjük.

A pudingot a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét bevonhatjuk csokoládéval, vagy tálalás előtt tortadarát szórhatunk rá. Érdemes a hűtőben tárolni.

Tipp:

Forró vízbe mártott, majd szárazra törölt éles késsel szépen lehet szeletelni.