Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Drazsés szelet recept

Drazsés szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 dkg cukor
    • 8 dkg olvasztott margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 6 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 7 dltej
    • 1 doboz mascarpone
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag mazsolás drazsé

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját a cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverem. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem és a sárgájához adom. A lisztbe vegyítem a sütőport és a masszába keverem. Sütőpapiros sütőlapon sütöm 170-180 fokon. Amikor meghűlt 3 egyenlő részre felvágom.

    Krémje:
    A vaníliás pudingot a tejjel szokásos eljárással elkészítem. Amikor kihűlt hozzáadok egy doboz mascarponét. A tojás fehérjét gőz felett cukorral felverem és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez adom. A többi a tészta tetejének díszítésére kell. A lapokat a krémmel összetöltöm és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórok. A legfelső lapot habbal és drazséval díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá