Drazsés szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 tojás sárgája
  • 4 dkg cukor
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 4 tojás fehérje
  • 6 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dltej
  • 1 doboz mascarpone
  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag mazsolás drazsé

Elkészítése:

A tojás sárgáját a cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverem. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem és a sárgájához adom. A lisztbe vegyítem a sütőport és a masszába keverem. Sütőpapiros sütőlapon sütöm 170-180 fokon. Amikor meghűlt 3 egyenlő részre felvágom.

Krémje:
A vaníliás pudingot a tejjel szokásos eljárással elkészítem. Amikor kihűlt hozzáadok egy doboz mascarponét. A tojás fehérjét gőz felett cukorral felverem és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez adom. A többi a tészta tetejének díszítésére kell. A lapokat a krémmel összetöltöm és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórok. A legfelső lapot habbal és drazséval díszítem.