Dobálós rétes recept

Hozzávalók egy 22*38 cm-es tepsihez:
- 50 dkg rétesliszt
- 32 dkg porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 kg tehéntúró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- (aki szereti) 20 dkg mazsola
Elkészítése:
A margarin felével kikenem a tepsit.
A porcukrot, a réteslisztet, a sütőport alaposan összekeverem, majd felét a tepsibe szórom.
Rámorzsolom a túrót, rászórom a vaníliás cukrot (mazsolát) és rászórom még a megmaradt lisztes keveréket.
A maradék margarint rászeletelem a tetejére.
A tejben felverem a tojásokat és végül ezt is ráöntöm a tésztára, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe tolom. Kb 35-40 perc alatt aranybarnára sül. Tűpróbát végezzünk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »