Dobálós rétes recept

Hozzávalók egy 22*38 cm-es tepsihez:
- 50 dkg rétesliszt
- 32 dkg porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 kg tehéntúró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- (aki szereti) 20 dkg mazsola
Elkészítése:
A margarin felével kikenem a tepsit.
A porcukrot, a réteslisztet, a sütőport alaposan összekeverem, majd felét a tepsibe szórom.
Rámorzsolom a túrót, rászórom a vaníliás cukrot (mazsolát) és rászórom még a megmaradt lisztes keveréket.
A maradék margarint rászeletelem a tetejére.
A tejben felverem a tojásokat és végül ezt is ráöntöm a tésztára, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe tolom. Kb 35-40 perc alatt aranybarnára sül. Tűpróbát végezzünk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »