Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-vaníliás szelet recept

Diós-vaníliás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 15 evőkanál víz
    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg darált dió
    • 1/2 csomag sütőpor
    • diónyi vaj
    • 3 dl cukrászhab a tetejére

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás puding
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 csapott evőkanál liszt
    • 2 evőkanál vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tej
    • 2 dl habtejszín
    • 15 dkg rama

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vizet. Hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport, végül beleforgatjuk a kemény fehérje habot.

    Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy gáztepsi méretű magasabb falú tepsiben (érdemes kibélelni sütőpapírral) megsütjük kb.25-30 perc alatt.

    A krémhez a pudingport elkeverjük a kétféle cukorral, a liszttel és a tojások sárgáival. Kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel és a tejszínnel egy lábasban folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük (ha siketünk vízfürdőben), majd a kihabosított ramaval sima krémmé keverjük.

    Ezt a krémet a kihűlt piskótára simítjuk. 3 dl cukrászhabból kemény habot verünk (mert ez megtartja a formáját) és a krémre kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá