Diós-vaníliás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 15 evőkanál víz
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1/2 csomag sütőpor
  • diónyi vaj
  • 3 dl cukrászhab a tetejére

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg rama

Elkészítése:

A tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vizet. Hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport, végül beleforgatjuk a kemény fehérje habot.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy gáztepsi méretű magasabb falú tepsiben (érdemes kibélelni sütőpapírral) megsütjük kb.25-30 perc alatt.

A krémhez a pudingport elkeverjük a kétféle cukorral, a liszttel és a tojások sárgáival. Kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel és a tejszínnel egy lábasban folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük (ha siketünk vízfürdőben), majd a kihabosított ramaval sima krémmé keverjük.

Ezt a krémet a kihűlt piskótára simítjuk. 3 dl cukrászhabból kemény habot verünk (mert ez megtartja a formáját) és a krémre kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelhetjük.