Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, tejfölös sütemény recept

Diós, tejfölös sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 500 g liszt
    • 100 g darált dió
    • 250 g cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 3 ek olvasztott méz

    A krémhez:

    • 5 kis pohár tejföl
    • 250 g dió
    • 250 g porcukor
    • 1 kk vanília kivonat

    A tetejére:

    • 150 g étcsokoládé
    • 1,5 ek étolaj

    vagy csokoládémáz:

    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek kakaó
    • 4-5 ek forró víz
    • 2 dkg margarin

    Elkészítése:

    Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, négy részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen négy azonos méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk belőle.

    Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra, vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütjük őket.

    A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, és megtöltjük a lapokat.

    Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét. Egy napot hűvös helyen tartjuk, majd szeleteljük.

    Ha csokoládémázat szeretnénk a tetejére tenni, akkor így készítsük:

    A porcukrot összekeverjük a kakaóval, majd a közepébe egy mélyedést csinálunk. Ebbe tesszük a margarint, majd állandó keverés mellett hozzákeverjük a forró vizet.
    Addig keverjük, hogy egy sűrű, de sima állagú massza legyen belőle. (A vizet apránként adjuk hozzá, mert lehet nem kell bele mind.)

    Ezt a csokoládémasszát a sütemény tetejére csorgatjuk, majd szépen egyenletesen elsimítjuk. Ugyanúgy hagyni kell dermedni, és pihenni a sütit, majd ízlés szerinti méretűre felszeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá