Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós szelet Eta módra recept

Diós szelet Eta módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lapok:

    • 15  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg porcukor
    • 24 dkg liszt
    • 21 dkg darált dió
    • 15 g sütőpor
    • 6 ek víz

    Krém:

    • 14 dkg liszt
    • 9 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 27 dkg kristály cukor
    • 0,5 deci rum vagy rumaroma
    • 22 dkg darált dió
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg margarin
    • 7 dl baracklekvár

    Díszítés:

    • olvasztott csoki

    Elkészítése:

    A lapok hozzávalóiból három lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát 3 részre osztjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt egyenként készre sütjük a lapokat. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

    A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgájáit, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük. A vajat alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük, majd a cukrokat, a diót és a rumot is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.

    Összeállítása: alulra kerül egy diós lap, megkenjük a lekvár felével, erre rákenjük a diós krém felét (előtte vegyünk belőle ki egy keveset, amit majd a sütemény tetejére kenünk), újabb lap, a lekvár maradéka, krém, végül a maradék lap. A tetejét megkenjük a félretett krémet.

    Tetejére olvasztott csokit csorgatunk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá