Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós sütemény recept

Diós sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej
    • 1 tk kristálycukor
    • 10 g élesztő (friss)
    • 1 kk sütőpor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 4 dkg tejföl

    Töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 150 g kristálycukor
    • 2 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek méz
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg sárgabarack lekvár

    Kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Töltelék készítése:

    A diót a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a mézet, fahéjat és reszelt citromhéjat, majd lassú tűzön felfőzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

    A tojásfehérjét habbá verjük és a langyosra hűlt töltelékbe óvatosan beleforgatjuk.

    Tészta  készítése:

    A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 tk cukrot és hagyjuk felfutni.

    A lisztet a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

    A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk.

    A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 30×20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A tésztagombócokat egyenként kinyújtjuk a tepsi méretére. Az első lapot belehelyezzük a tepsibe, megkenjük lekvárral és rásimítjuk a diós töltelék felét. Erre ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, ezt is megkenjük lekvárral, és elosztjuk rajta a maradék diós tölteléket. Befedjük a harmadik tésztalappal, ezt megkenjük felvert tojással és néhány helyen megszurkáljuk a süteményt.

    A forró sütőbe téve 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá