Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítése:
A diót a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a mézet, fahéjat és reszelt citromhéjat, majd lassú tűzön felfőzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjét habbá verjük és a langyosra hűlt töltelékbe óvatosan beleforgatjuk.
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 tk cukrot és hagyjuk felfutni.
A lisztet a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 30×20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztagombócokat egyenként kinyújtjuk a tepsi méretére. Az első lapot belehelyezzük a tepsibe, megkenjük lekvárral és rásimítjuk a diós töltelék felét. Erre ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, ezt is megkenjük lekvárral, és elosztjuk rajta a maradék diós tölteléket. Befedjük a harmadik tésztalappal, ezt megkenjük felvert tojással és néhány helyen megszurkáljuk a süteményt.
A forró sütőbe téve 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és porcukorral meghintve kínáljuk.