Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, piskótatalléros krémes kocka recept

Diós, piskótatalléros krémes kocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál apróbbra vágott dió
    • 5 dkg vaj, olvasztott
    • 1 kk sütőpor

    A krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ,5 dl tej
    • 5 dkg cukor
    • 2 vaníliás cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 1 / 2 l habtejszín
    • 16 db piskótatallér

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darabos diót.

    Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.

    Lehúzzuk róla a papírt és hagyjuk kihűlni.

    A krém elkészítése:

    A habtejszínt kemény habbá verjük.

    A többi hozzávalót simára keverjük, majd vízgőz fölött folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük.

    Hagyjuk kihűlni, majd kanalanként hozzákeverjük a habtejszínt és jól eldolgozzuk.

    A tészta tetejére tesszük a krém felét, kirakjuk piskótatallérral, majd bevonjuk a maradék krémmel.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá