Diós, piskótatalléros krémes kocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Diós, piskótatalléros krémes kocka

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál apróbbra vágott dió
  • 5 dkg vaj, olvasztott
  • 1 kk sütőpor

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 1 ,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 / 2 l habtejszín
  • 16 db piskótatallér

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darabos diót.

Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.

Lehúzzuk róla a papírt és hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése:

A habtejszínt kemény habbá verjük.

A többi hozzávalót simára keverjük, majd vízgőz fölött folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük.

Hagyjuk kihűlni, majd kanalanként hozzákeverjük a habtejszínt és jól eldolgozzuk.

A tészta tetejére tesszük a krém felét, kirakjuk piskótatallérral, majd bevonjuk a maradék krémmel.