Diós, piskótás, pettyes linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Linzerhez:
- 40 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szükség szerint tejföl
- 5 ek házi baracklekvár
Diós piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 ek étolaj
- 8 ek darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk
A tésztából 1/3 részt elveszünk.
A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, sütőpapírral fedett, 23*34 cm-es tepsibe fektetjük. Tetejét megkenjük vastagon a lekvárral. A maradék linzerből rudakat sodrunk, malyeket a lekváros lapra rakunk átlósan.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, belekeverjük a sütőporral-dióval elkevert lisztet, végül a fehérjékből vert kemény habot.
Az így kapott masszát ráöntjük a tepsiben várakozó tésztára, majd 180 fokon kb 45 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »