Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, piskótás, pettyes linzer recept

Diós, piskótás, pettyes linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Linzerhez:

    • 40 dkg finomliszt
    • fél csomag sütőpor
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szükség szerint tejföl
    • 5 ek házi baracklekvár

    Diós piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 8 ek étolaj
    • 8 ek darált dió
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk

    A tésztából 1/3 részt elveszünk.

    A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, sütőpapírral fedett, 23*34 cm-es tepsibe fektetjük. Tetejét megkenjük vastagon a lekvárral. A maradék linzerből rudakat sodrunk, malyeket a lekváros lapra rakunk átlósan.

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.

    A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, belekeverjük a sütőporral-dióval elkevert lisztet, végül a fehérjékből vert kemény habot.

    Az így kapott masszát ráöntjük a tepsiben várakozó tésztára, majd 180 fokon kb 45 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá